Levensloop 2023: een ongelooflijke golf van solidariteit | Levensloop

Levensloop 2023: een ongelooflijke golf van solidariteit

 

Dankzij onze toegewijde vrijwilligers was Levensloop in 2023 een waar succes. De evenementen brachten tal van mensen samen en dankzij een enorme golf van vrijgevigheid ook nog eens aanzienlijke bedragen op voor het kankeronderzoek. Nu het jaar ten einde loopt, is het tijd om de balans op te maken. Wat we al meteen kunnen meegeven, is dat dit seizoen rijk was aan emoties! 

In totaal vonden er in 2023 niet minder dan 30 Levenslopen plaats: 13 in Vlaanderen en 17 in Brussel en Wallonië. De comités hebben zich extra hard ingespannen en hun meest creatieve kant laten zien om van elke Levensloop een uniek en onvergetelijk evenement te maken voor iedereen. De activiteiten gingen van concerten tot familie-en sportactiviteiten over allerlei uitdagingen, een wellnessruimte, veilingen en zoveel meer ... Hierbij ging steeds speciale aandacht uit naar de Vechters, de VIPs van Levensloop.
Iedereen kon aan de activiteiten deelnemen en was uiteraard ook zeer welkom op de drie ceremonies die Levensloop kenmerken en bedoeld zijn om het leven te vieren, hulde te brengen aan mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren, en de strijd tegen de ziekte voort te zetten.

Vrijgevigheid staat centraal

Vrijgevigheid stond ook dit jaar centraal. Want zelfs met drie Levenslopen minder op de agenda dan vorig jaar, namen de opbrengsten toe. In totaal werd meer dan 2 181 680 euro ingezameld ter financiering van het kankeronderzoek!

Zo veel steun

De comités konden rekenen op de steun van vele bekende personen uit het hele land: David Jeanmotte, Emma Meesseman, Andy Peelman, les GAUFF, Livia Dushkoff, Ives Serneels, Ann Van den Broeck… Om er maar enkele te noemen. 
Hierbij mogen we alle andere actoren uiteraard niet vergeten: de organisatiecomités, de vrijwilligers, de Vechters, de deelnemers… Zonder hen zou dit alles onmogelijk zijn. Bedankt!
Het seizoen 2023 werd afgesloten in Lommel, dat zijn tiende Levensloop vierde. We zien elkaar graag weer in april 2024 voor een nieuw en buitengewoon seizoen. Beloofd!

 

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen